Hacking and more...
HaCkinG CulT
Lista Forumurilor Pe Tematici
Hacking and more... | Reguli | Inregistrare | Login

POZE HACKING AND MORE...

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alyna2408
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
26 - 60 ani
Hacking and more... / NewsLetter / Botii,spam-ul si programele spyware Moderat de Shocker
Autor
Mesaj Pagini: 1
dark_fabian
Old School Member

Din: Giran Castel Town
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 485
David Perry: boţii, spam-ul şi programele spyware sunt noile ameninţări de pe Internet 

-Viruşii sunt din ce în ce mai rapizi, în timp ce noi modalităţi de atac devin mai agresive
-Viitorul atacurilor pe Internet aparţine programelor automate, cu scopuri financiare clare
-David Perry este considerat a fi unul dintre cei mai mari „guru” pe plan mondial în domeniul securităţii IT

Bucureşti, 5 septembrie 2005 – David Perry, expert american în domeniul securităţii IT, a onorat invitaţia GECAD NET de a veni la Bucureşti şi de a susţine o expunere în faţa presei româneşti cu privire la viitorul atacurilor de pe Internet, precum şi cu privire la măsurile care trebuie întreprinse pentru a ne apăra împotriva acestora.

Perry este director pentru educaţie al companiei Trend Micro, liderul pieţei de securitate IT pentru marile companii. Un obişnuit al apariţiilor la CNN şi în mass-media americană, el a definit pe scurt istoria viruşilor şi a atacurilor pe Internet, arătând care este starea actuală a ameninţărilor electronice. Auditoriul a putut afla şi care sunt metodele cele mai eficiente de contracarare a acestor ameninţări.

Conform lui Perry, principalele tendinţe în privinţa ameninţărilor electronice sunt rapiditatea şi modularitatea. „Toţi viermii de internet actuali au o structură modulară”, a declarat el. „Acest lucru duce la utilizarea extrem de rapidă a vulnerabilităţilor anunţate de marii producători de software. Autorii de viruşi modifică pur şi simplu codul viruşilor mai vechi pentru a crea foarte rapid un nou virus capabil să exploateze acele vulnerabilităţi. Dacă în 2000 apariţia viermelui Nimda a avut loc la 336 de zile după anunţarea unei vulnerabilităţii Microsoft, iar în 2003 apariţia viermelui Blaster a avut loc la doar 26 de zile după anunţarea unor vulnerabilităţi, s-a ajuns ca astăzi, la doar 5 zile de la publicarea unor vulnerabilităţi Microsoft, computerele din întreaga lume să fie lovite de Zotob, un vierme cu o capacitate de replicare foarte mare”, a indicat David Perry.

Această scurtare drastică a timpului de la publicare a unor vulnerabilităţi în principalele programe software până la exploatarea lor de către atacatori este o provocare la care doar ultimele generaţii de antiviruşi îi pot face faţă. Dar nu doar viermii de Internet sunt o problemă, ci şi noile tipuri de ameninţări – cu precădere spamul, adică mesajele nedorite care reprezintă peste 80% din volumul total de mesaje electronice din lume şi programele spyware, care înregistrează fără ştiinţa utilizatorului toate mişcările acestuia pe Internet. Pentru fiecare dintre aceste tipuri de ameninţări companiile antivirus de genul Trend Micro au pregătit instrumente care permit companiilor şi utilizatorilor în general să se apere în timp util şi să prevină pierderi masive cauzate de întreruperea activităţii sau de pierderea de date ca urmare a unei infectări cu viruşi.

Viitorul nu este prea roz în ceea ce priveşte atacurile pe Internet, companiile şi utilizatorii trebuind să facă faţă unor programe special concepute de atacatori pentru a culege date confidenţiale (phishing), sau pentru a deturna cu totul computerele şi serverele care adăpostesc anumite site-uri, având drept efect orientarea utilizatorului spre un site special conceput pentru furtul de date personale. Există chiar bande organizate care se ocupă cu furtul şi comercializarea de astfel de date, pornind de la cărţi de credit şi ajungând până la documente confidenţiale.

România se poate aştepta la o creştere a acestor tipuri de atacuri, iar dacă autorităţile române – atât din domeniul public cât şi din domeniul privat – nu iau măsuri urgente de securizare a sistemelor informatice, ţara noastră va fi afectată la fel de puternic. Deja au apărut primele tentative de phishing cu „aromă” locală. David Perry a subliniat că este necesară o strategie clară mai ales la nivelul marilor companii, care să le permită o reacţie rapidă în cazul oricărui tip de atac. Acest lucru necesită şi un schimb de mentalitate, o trecere de la o atitudine reactivă la una proactivă.

Sursa: GECAD


_______________________________________


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la