FrEeBoY
Elite Member
Din: ALKATRAZ
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 596
|
|
Am incercat sa fac acest tutorial pentru a ajuta pe toti cei care sunt "la inceput" si care doresc sa isi faca site-ul cat mai cunoscut... si sa aduca in acest fel cat mai mult trafic catre site-ul lor.
Lucreaza pentru inceput paginile la 800x600 i acest fel te asiguri ca vor fi vazute corespunzator pe mai mult de 95% din calculatoarele de pe glob. Lucreaza imaginile intr-un editor de grafica Iti dau un top al editoarelor de imagini (grafica). 1. Adobe PhotoShop CS sau 7.0 2. Corel Draw 11 3. Macromedia Fireworks MX 4. Ulead PhotoImpact XL
Apoi ceea ce ai lucrat intr-un editor de grafica , imparte pagina respectiva in slice-uri si exporta ca pagina de web. Apoi toata smecheria asta o importi intr-un editor html: ex. Macromedia Dreamweaver, Microsoft FrontPage, CoffeeCup HTML Editor. E bine sa te bazezi pe un template. Adica sa iti construiesti o pagina cu grafica principala care sa apara in tot restul siteului (doar grafica si elementele de structura).
E bine ca la inceput sa iti iei templaturi de pe net, gasesti si pentru Dreamweaver si pentru Photoshop, asta ca sa inveti cam ce trebuie sa faci.
Ca siteul tau sa fie gasit pe internet trebuie inregistrat in cat mai multe motoare de cautare, siteuri de trafic, link exchange, banner exchange etc. Inainte sa treci la acest pas trebuie sa fi sigur ca siteul este terminat si fiecare pagina mai importanta din el are titlu si metataguri. Metatagurile sunt elementele ascunse din pagina html care ii spune motorului de cautare cam ce se afla in pagina ta. La randul lor metatagurile trebuiesc optimizate in functie de continutul paginii html. Cele mai importante metataguri sunt: title, description si keywords: Optimizarea descrierii si a keywordurilor in functie de continut? Descrierea paginii trebuie sa fie la obiect sa exprime intr-o propozitie ceea ce contine pagina si sa te asiguri ca aceste cuvinte care le pui la descriere se gasesc in pagina html respectiva (ideal ar fi ca aceste cuvinte sa se si repete de cateva ori - nu exagera).
Keywordurile - sunt cuvinte cheie ajutatoare care au rolul la fel ca si descrierea sa exprime motorului de cautare ceea ce se gaseste in pagina html respetive: Nu folosi in keywords cuvinte comune, prepozitii etc. , cuvintele folosite ca keyword trebuie sa apara in continutul paginii si sa se repete. Voi incerca sa iti dau un exemplu, sa zicem ca tot ceea ce am scris eu acum copiez si pun intr-o pagina html. Mai intai trebuie sa ii bag un titlu si faci asa: !--> <title>Tutorial pentru optimizarea unei pagini web</title>
Ma asigur ca aceste cuvinte (care eu cred ca exprima cel mai bine continutul paginii) folosite in titlu se regasesc in textul scris de mine, daca ele nu exista, gasesc o cale sa apara.
Apoi acestui tutorial va trebui sa ii faci o descriere:
!--> <meta name="description" content="Optimizarea unui pagini web pentru o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare, directoare; top editoare imagini, grafica, edidare pagini web ">
Si nu in ultimul rand keywordurile:
!--> <meta name="keywords" content="optimizare, inregistrare, promovare, tutorial, motor de cautare, siteuri de trafic, pagina web, cuvinte cheie, editoare imagini, grafica ">
Inainte de a face optimizarea unui pagini trebuie sa decizi : cui se adreseaza pagina? iar in functie de asta pui si metatagurile
Exemplu: Tutorialul meu se adreseaza celor care au facut un site si vor sa invete mai multe despre promovarea lui pe internet, optimizare etc. iar titlul, descrierea si keywordurile si implicit continutul de text al acestei pagini trebuie facut cat mai bine pentru a acoperi categoria de vizitatori pe care eu o vreau pe acest site.
Daca eu vroiam de exemplu ca acest tutorial sa fie vazut (gasit) de cei care nu au facut niciodata un site , dar vor sa invete cum, trebuia sa modific keywordurile descrierea etc + ceva prin continutul paginii si sa vin cu alta pagina independenta care sa aiba larandul ei keyworduri, descriere etc.
Asta cu optimizrea este parte cea mai usoara, partea care te omoara e aia cu inregistrarea in motoare de cautare, directoare, link exchange etc etc etc. Mai nou (2-3 ani) motoarele de cautare isi face clasamentul in special dupa link popularity ??? Adica, cu cat adresa siteului tau apare in cat mai multe alte siteuri, cu atat va creste mai mult in top si pagina ta. Cu cat sunt mai cunoscute siteurile unde apare linkul tau, cu atat vei creste si tu in top.
SI NU UITA: DOMENIUL PE CARE IL CUMPERI TREBUIE SA EXPRIME IN MAXIM 3 CUVINTE CEEA CE TU VREI SA FACI CUNOSCUT. Exemplu daca eu vroiam sa pun acest tutorial pe net + multe altele referitoare la acelasi domeniu, probabil ca siteul meu se numea sau etc.
Daca folosesti un domeniu gratuit al unui site cunoscut ai mai multe avantaje decat sa incepi cu un domeniu al tau de la 0. De ce? Iti dau un sigur exemplu sau xro.us sunt 2 site-uri bine clasate in romania, si in motoare de cautare. Practic siteul tau exemplu are mai multe sanse sa fie descoperit vizitat daca ii faci o campanie corespunzatoare decat un domeniu caruia ii faci aceasi campanie de promovare.
Exemplu la munca mea: Am siteul meu (acum phpnuke-romania.info) el se adreseaza in primul rand celor care vor sa afle ceva despre PHP-Nuke, in al doilea rand celor care stiu cate ceva despre PHP-Nuke si vor sa afle mai multe, in al treilea rand celor care vor sa descarce diferite chestii si sa afle stiri legate de PHP-Nuke.
Toata optimizarea siteuilui s-a refacut in functie de ce ti-am zis mai sus. Daca te duci pe google romania ) si cauti - phpnuke romania -siteul meu ar trebuie sa fie primul smile.gif din 30.800 de rezultate, la google.com international si cauti phpnuke, se schimba situatia, la o cautare phpnuke probabil ca pagina mea o vei gasi pe la sfarsit din 13.400.000 de rezultate, (nu ca nu mi-ar fi placut sa apara si aici in prima pagina, insa scopul meu este sa aduc vizitatori care stiu despre ce este acel site...
Cu toate astea siteul phpnuke-romania are o medie in prezent de 300 de vizitatori unici pe zi, lucru de care eu nu sunt nici pe departe multumit din astia 300 -- 20% sunt romani deci nu am treaba cu ei, 95% din trafic vine din motoarele de cautare, care este considerat cel mai bun traffic pentru ca omului i se da ceea ce cauta, nu i se baga fortat pe gat pop-uri, enter console, under pop-up etc, etc etc. Siteul genereaza o medie de 2-3$ pe luna la acest numar de vizitori in conditiile in care eu nu am timp sa ma ocup de el macar de 2 ori pe saptamana. Daca as avea timp de link exchange, optimizare totala etc etc. probabil ca as aduce traficul undeva la 1000 de vizitatori si implicit ca profitul siteului va creste probabil undeva pe la 2-300$ lunar.
Sper sa iti fie de ajutor povestea asta, nu uita ca este doar parerea mea, din studiul si experienta facute pe parcursul timpului. Lucrurile se schimba zi de zi si este posibil sa existe si alte pareri sau alte modalitati pentru a face acelasi lucru "vizitatori" Nivelul la care sunt eu este icepator - mediu deci iti dai seama pana unde se poate ajunge.
In momentul de fata de exemplu ca sa aduc un site la 1.000.000 de vizitatori unici pe zi, si sa am ideea sau cunostintele sa convertesc traficul in $$$$ -- nu ma vad in stare decat teoretic si sa am la dispozitie probabil 1-2 ani sa ma ocup numai de acest lucru (si nu sunt sigur de rezultate) In schimb altii pe aceslasi domeniu "PHP-Nuke" sunt in stare sa faca acest lucru in doar in cateva saptamani. ex., etc etc. Astea sunt siteuri de trafic singurul rol fiind de a genera trafic si de al directiona catre furnizori, afiliati platitori etc.
----IMPORTANT-----
Sunt o sumedenie de programe pentru optimizat paginile, care iti fac ele keywordurile, descrierea etc etc etc-- e bine sa folosesti un soft de genu asta sa iti faci o impresie despre ce este vorba dar intotdeauna sa verifici ceea ce a facut softul pentru ca un robot e mai greu sa faca ceea ce face mintea umana (deocamdata). Sunt programe care iti inregistreaza automat siteul in sute, mii motoare de cautare, directoare, link exchange etc. Iti recomand sa incepi cu pachetul: !!! Trellian SEO toolkit !!! este un program care contine vreo 6-7 programe independente care fac cam tot ceea ce tine de SEO (search engine optimization) - este foarte bun.
Anyway, nu stiu cat de bun, si cat de clar am fost... dar sper ca v-am ajutat putin... pe voi cei care sunteti la inceput... (nu ca eu as fi foarte departe) :wink:
CREDIT : V-Pixel
_______________________________________ cui nu ii place site u sa mi dea un pm si sa zica ce nu ii place si voi incerca sa modific =>
|
|