Hacking and more...
HaCkinG CulT
Lista Forumurilor Pe Tematici
Hacking and more... | Reguli | Inregistrare | Login

POZE HACKING AND MORE...

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Hacking and more... / n00bs / Unitatea centrala Moderat de Shocker
Autor
Mesaj Pagini: 1
dasda
-

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 265
in continuare va voi prezenta componentele de baza ale calculatorului prezente in unitatea centreala.
--------------------------
Microprocesorul :
-Este creierul calculatorul si are rolul  de a prelucra informatiile si de a controla activitatea celorlalte echipamente . Tipul  microprocesorului se regaseste partial in denumirea calculatorului ! Exemplu : PC 486 ,PC 586 m PC Pentium 2 , Etc , pana la Ultimul tip de calculator ajuns in ziua de azi !
Frecventa este cel mai important parametru in functie de care se analizeaza performantele unui microprocesor , aceasta a crescut vertigios dfe la 4,47 MHz  in anuk 1981 la peste 1.5 GHz .

Memoria interna L
-Are rolul de a stoca informatiile . exista doua tipuri de memorie : ROM (Read Only Memory ) si Ram ( Random Access Memory ) .

Memoria ROM :
-este accesibilia numai la cifre , continutul ei nu se pierde la inchiderea calculatorul  si este destinata initierii lucrului cu calculatorul. se prezinta sub forma unui cip , connecta pe placa de baza.

Memoria RAM :
-permite operatii de cifre si scriere a informatiilor . la inchiderea calculatorului continutul acesteaia pierde ( memoria volatila ).In memoria ram se incarca programele peentru a fi executate . Capacitatea acesteia este o caracteristica importanta a unui calculator. capacitatea de stocare a memoriei ram este de la 640KB la primele calculatoare PC , azi orice sistem nou are cel putin 64MB memorie RAM.Din punct de vedere fizic memoria ram se prezinta sub forma unor placute care se monteaza pe placa de baza .
Placutele de memorie au capaciati de la 4MB,8MB,16MB in sistemele mai vechi sau de 32MB,64MB,128MB,256MB , 512MB ,1024MB in sistemele noi .

Dispozitive de memorare externa:
-permit stocarea unor mari cantitati de informatie pe termen lung.informatia nu se pierde la deconectarea calculatoruylui,ele sunt ieftine in raport cu placile de meorie RAM,dar tipul de acces la datele stocate este mare.
Pricipalele dispozitive sunt:
Discheta ( flppy disk) - suport magnetic pentru memorarea datelor , realata pe un disc flexibil, carese roteste in interiorul unui invelis de protectie. Capacitatea de stocare este mica in raport cu harddisku-ul(1.44MB) si timp de acces mare. Ea permite tranferul de informatie intre calculatoare.Pentru citirea /scrierea informatiilor se foloseste unitatea floppy-disk

Diskul fix ( hardisk -HDD) :
-dispozitiv  de memorare optic cu o capacitate de 650-700MB.Timpul de acces este mai mare decat la HDD si mult mai mic decat la discheta.Tinde sa inlocuiasca discheta deoarece unitatile de inscriptuonare a cd-urile au devenit accesibile datorita pretului de cost redus. pentru a citi un cd se utilizeaza unitatea CD-ROM.

Placa Video ( adaptor grafic):
-transforma comenzile calculatorului in imagini video afisabile pe monitor.
Caractersticile principale a unei placi video sunt : capacitatea memoriei video si rezolutia ( este o masura ca calitatii imaginii si reprezinta numarul de pixeli ( puncte ) afisati pe ecran.

Placa sunet :
-esteun dispozitiv de intrare-iesire ce assigura conversatia informatiei binare in sunete analogice si invers. principale caracteristici ale unei placi de sunet sunt : frecvenmta de esantionare a semnalului si numarul de biti utilizati pentru codificare.
Placile de baza dinn ultima generatie includ placa de sunet dar cu performante modeste.

Placa de baza (motherboard sau systemboard):
-este o platforma cablata , care constitue suport pentru componentel unitatii centrale.
Aceasta contine : suport pentru microprocesor , memoria RAM;sloturi de extensie pentru : placa video , placa de sunet , placa de retea , modem intern ,etc ; conectori si controlere pentru harddisk, unitatea floppy-disk, porturile USB ,serial , paralel ; magistralele sistemului etc.


Credit by Imperfect ... PFff .. nu mai pot de maini creca facui scurt


_______________________________________
Imperfect ? Where ? ...

pus acum 17 ani
   
Y2K`
Elite Member

Din: 666
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 970
tare tutorialu

pus acum 17 ani
   
dasda
-

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 265
mersi

_______________________________________
Imperfect ? Where ? ...

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la