Hacking and more...
HaCkinG CulT
Lista Forumurilor Pe Tematici
Hacking and more... | Reguli | Inregistrare | Login

POZE HACKING AND MORE...

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
Hacking and more... / Hacking-ul nostru cel de toate zilele / MultiBoot CD Moderat de Shocker
Autor
Mesaj Pagini: 1
darkboy
Little Kevin

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 81
Sa spun de la inceput la ce este bun chestia asta si ce face.pai ai mai multe cd-uri cu windows-uri(xp,98,2000 etc).acest tutorial te invata cum sa pui p un singur cd de 700 MB toate aceste windows-uri care sunt si bootabile.chestia este foarte folositoare parerea mea.

Multiboot-cum este posibil?

Acest tutorial presupune a interesa pe multa lume!
Voi vorbi despre cum anume se poate face un CD multiboot,despre CDIMAGE si utilizarea sa simpla in a face un ISO,optimizarea sa magica,facerea unui cd multiboot cu LOADER si DISK-EMULATOR,editarea unui sector de boot al Windows-ului Xp,Windows 200 si/sau imaginule de boot si crearea unui "CD Corporate Xp Proffesional si Home Edition 2in1.
*Prima oara cand am vazut asa ceva a fost intr-o zi cand o prietena de-a mea a venit la mine cu o noua jucarioara adusa nu stiu de pe unde:un Windows Xp Multiboot 5in1.
Am incercat sa-mi dau seama cum si ce fel de arhivare s-a folosit pentru a putea face o asemenea compresie:cam 3Gb pe un cd de 650Mb(500Mb+diferite programe si utilitare).In urmatoarele luni m-am gandit cum se poate face o asemenea compresie si ce arhivare magica s-a folosit de se putea extrage fisierele ca si cum nu erau in nici o arhiva...
Asta pana cand un alt prieten de-al meu mi-a adus o alta "jucarioara":Un CD multiboot Nin1 cu 8 Windows-uri Xp,cu multe alte "jucarioare" interesante si cu oarecare explicatii despre modul in care se poate face.
Ce fel de compresie magica s-a folosit?Pai nu a fost chiar o compresie,a fost optimizarea facuta de CDIMAGE.EXE-->un program creat de Microsoft doar pentru utilizarea interna.Scopul de baza al acestuia era sa ajute la generarea unei imaini .ISO dintr-un dosar de pe HDD sau CD.
Se pot controla optiunile CD-ului[imaginii.ISO] cum ar fi:VOLUME LABEL[eticheta imaginii],LONG FILE NAMES,BOOTSECTOR,etx.Toate acestea poate face orice soft de scriere de CD-uri cum ar fi NERO si altele,dar ce face CDIMAGE.EXE in plus este optiunea "-O"care salva foarte mult spatiu.
Sa va explic cum putem fac impreuna un CD 2in1 Windows Xp Profesional si Home Edition cu multiboot si Autoplay si toate cele
***ATENTIe***
***Imprumutarea,copierea si folosirea programelor software apartinand firmei Microsoft(cum este si Windows Xp)este ilegala si se pedepseste de legea in vigoare a statului roman(si a oricarui stat cred).Acest material are scop pur informativ si educational***.

Acum ca am lamurit si partea asta sa incepem:
Aveti nevoie de:
*Mult timp si rabdare-nu te asptepta sa mearga totul din prima....
*Sistemul de operare[Windows Xp home&profesional]
*Suficien spatiu pe disk 3Gb(2GB minim)
*In folder option-activeaza "Show Hidden Files&Folders"
.................-dezactiveaza"Hide extensions for known file types"
.................-dezactiveaza "Hide protected operating system files(Recommended)"
*Winimage.exe-->se gaseste pe site-ul
*Un hexeditor[Hex Workshop 4-recomandat sau UltraEdit32]-->sitedownloads
*Un program de vizualizare a .ISO-urilor [ISOBUSTER(recomandat) sau DAEMON TOOLS sau oricare altul]-->se gaseste pe site-ul
*Orice program capabil sa arda(sa scrie un CD) un .ISO pe un CD.
*CDIMAGE-->sitedownloadscdimage.zip
Dupa ce am adunat toate materialele trecem la treaba...
*1.Extragem sau copiem toate fisierele dupa un CD XP Profesional pe un fisier de pe HDD caruia ii vom zice fisier SURCEROOt***Exemplele vor fi notate in paranteze.In exemplele mele acesta va fi(E:CORP2IN1).
*2.Extragem sau copiem toate fisierele din sursa noastra de Home Edition intr-un subdirector al SURCEROOT-ului pe HDD(E:CORP2IN1WXHVOL)
*3.In DOS scriem urmatoarea comanda si activam optimizarea magica:
CDIMAGE -LCORP2IN1 -T01/01/2006,12.00.00 -BE:CORP2IN1BOOT.BIN -H -N -M -O E:CORP2IN1 E:CORP2IN1.ISO

Comenzile CDIMAGE le gasiti mai tarziu in acest text!
Cam in 4-4 minute CDIMAGE va genera primul nostru real 2in1 ISO(E:CORP2IN1.ISO)IN PARTITIA E:Noul ISO generat E:CORP2IN1.ISO va avea aproximativ 550 MB in comparatie cu totalul de 1GB al E:CORP2IN1 si asta este rezultatul optimizarii magice.FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=Smile"

Acum incearca sa montezi imaginea in Daemon Tools sau ceva asemenea,,cum e?E destul de tare?Daca nu,ce mai trebuie adaugat sa il facem si mai tare?

Bun!Acum daca ardeti imaginea(NU este inca finalizata) vom avea un CD Multiboot care sub WIN32 (Windows) va rula automat setup.exe(/SETUP.EXE)/
Mai trebuie meniul multiboot dar inainte de a-l contrui trebuie sa intelegem tipul Bootului Traditional al CD-ului curent.Sper sa pot explica in cateva cuvinte simple procesul iar tu vei fi atent la fisierele pe care le evidentiez...
**1.Bootezi computerul cu 2in1 Cd si BIOS-ul cauta informatii pe cd care spun sa ruleze BOOT.Bin
**2.BOOT.BIN este de fapt un Boot-sector care zice unde sa incarce si ce sa vada.Cu un Hexeditor ca UltraEdit,poti vedea urmatorul continut:
00000470h: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 53 45 ; ..............SE

00000480h: 54 55 50 4C 44 52 2E 42 49 4E 42 4F 4F 54 46 49 ; TUPLDR.BINBOOTFI

00000490: 58 2E 42 49 4E 49 33 38 36 00 00 00 00 00 00 00 ; X.BIN.......

(Acolo scrie STEUP.BIN BOOTFIX.BIN)
BOOT.BIn zice:te duci in directorul i386 unde vei gasi SETULDLR.BIN si BOOTFIX.BIN si alte fisiere importante.

**3.Acum computerul se duce la i386 si incepe sa caute in continut niste fisiere importante care din nou ii va spune ce si unde sa copie in pasul urmator.Va trebui sa fim foarte atenti la cele 3 fisiere care vor fi foarte importante cand vom contrui meniul nosru MultiBoot:SETUPREG.HIV;SETUPLDR.HIV SI TXTSETUP.SIF.
**4.SETPREG.HIV din i386 ii spune ca sistemul ce va fi instalat este o versiune a Windows-ului si de atunci se va da un ID final produsului desi inca nu s-a instalat complet.
**5.SETUPLDR.BIN din i386 spune cum sa incarce(Load),si mai important,unde sa incarce stetul minim de drivere si fisiere cerute in urmatorul DOS Setup Stage.Daca deschizi SETUPLDR.BIN(ASCII) si cauti vei intalni de 4 ori i386.(sper ca nu te-am pierdut!mai tii minte ce s-a cerut la incepup?MULTA RABDARE!!!)
**6.Acum setul minim de drivere a fost incarcat,dar inainte de a sari la stagiul DOS acesta va cauta si in TXTSETUP.SIF in i386 pentru alte piese importante:sourcepath(calea sursa).Aceasta ii zice locatia de SetupSourceRoot(sper ca stii ce inseamna fiecare cuvant)care contine i386 pentru inca o piesa de informatie importanta:SetupSourcePath.Daca cautam ASCII in TXTSETUP.SIF sa gasim SetupSourcePath""(adica in dosarul curent).

Dupa ce considerati ca ati inteles macar asa putin(de preferinta foarte bine) procesul Boot simplu vom trece la ceva mai complicat cum ar fi procesul de MultiBoot.Intre timp faceti rost de Wpro.rar si dezarhivati-l in surceroot(E:CORP2IN1);LOADER.BIN;DISKEM1X.BOM si DISKEMU.CMD*acestea sunt indispensabile pentru un multiboot.

Pentru a ne face CD-ul sa fie Multi-Bootabil sa seteze oricare dintre cele 2 XP-uri,eu folosesc "Diskemu- CD-ROM Disk Emulator" care a fost creat de Bart Lagerweij(site-ul sau este).loader.bin,diskem1x.bin
WPROSECT.DAT(Bootsector pentru Profesional) WPERSECT.DAT(bootsector pentru Home Editon), WPER(dosar continand setul minim de drivere si altele penntru stagiul DOS al Home Edition.
**In urmatorul proces de codare cu CDIMAGE.EXE vom specifica la optiunea -b(B de la imaginea de boot):-BE:LOADER.BIN in loc de BOOT.BIN.Acum sa va explic pe scurt cum stau lucrurile intr-un proces MultiBoot 2in1(nu este prea complicat daca ati inteles procesul simplu de boot).

SA PRESUPUNEM:

1.Bootam PC=ul cu CD-ul 2in1 si BIOSUL cauta informatii pe CD care ii zice sa ruleze LOADER.BIN
2.LOADER.BIN preia controlul si ruleaza diskem1x.bin.In loc sa ruleze BootSector-ul in procesul Single boot DISKEM1X.BIn deschide DISKEMU.CMD si astfel apare un meniu de MultiBoot care ne cere o selectie.Iata o parte a continutului din DISKEMU.CMD pe face am facut-o special pentru CD-ul nostru 2in1:
************************************************** *******************

;
; diskemu.cmd sample file v0.8
; Creat de d3light [ ] pentru Corporated Windows XP 2in1 CD
;
; Some notes:
; - do not use tabs in this file! Use spaces!
; - the key "tags" like "esc", "entr", ... must be lowercase!
;
:start
cls
print
print ------------------------------------------------------------------------------
print * CD MultiBootabil 2IN1 **** Windows XP Profesionl & Home Edition*
print ------------------------------------------------------------------------------
print F1=Ajutor
print
print
print 1) Setup Windows XP Professioanl *%*%*
print 2) Setup Windows XP Home Edition *%*%*
print
print
print d) Dezvoltare->
print q) Quit to command prompt
print r) Reboot
print Esc) Booteaza mai intai de pe HDD
print
print Apasa tasta dorita:
:mainkey
; timeout is 25 seconds, default key is escape
getkey 25 esc
onkey 1 goto wpro
onkey 2 goto wper
onkey d goto dev
onkey q quit
onkey r reboot
onkey f1 goto help
onkey esc boot 80
; When no key found...
goto mainkey
;
:help
cls
print HELP
print ----
print
print Here you can type help for your customers
print
print Press any key to return to main menu
getkey
goto start
:wpro
print Starting Windows XP Professional (DevilsOwn, Volume License Version) Setup
run WPROSECT.DAT
getkey
goto start
;
:wper
print Starting Windows XP Home Edition (Corporated, Volume License Version) Setup
run WPERSECT.DAT
getkey
goto start
;
:dev
cls
print
print ------------------------------------------------------------------------------
print Bootable CD Development menu
print ------------------------------------------------------------------------------
print
print
print 1) Run loader.bin
print 2) Run diskem1x.bin
print 3) Run deload.bin
print 4) Print getkey value
print
print b) Back to main menu
print
print Hit the key of choice:
:devkey
getkey
onkey 1 run loader.bin
onkey 2 run diskem1x.bin
onkey 3 run deload.bin
onkey 4 goto do_getkey
onkey b goto start
goto devkey
:do_getkey
print
print Hit some key...
getkey
print
print Here is the value that "getkey" returned:
keyval
; EOF

************************************************** ******************

3.Daca apesi 1 DISKEMU.CMD va deschide si incarca bootsectorul WPROSECT.DAT;similar apasand 2 va deschide si incarca bootsectorul WPERSECT.DAT. WPROSECT.DAT si WPERSECT.DAT sunt aproape identice cu vechiul nostru BOOT.BIn cu exceptia ca ele nu indica dosarul i386.In loc ele indica la propriile lor dosare corespondete:WPRO si WPER care contin setul minim de drivere si fisiere.Va rog sa fiti atenti ca numele fisierelor WPRO si WPER sunt intentionat facute de 4 litere deoarece in unele fisiere binare sa se poata inlocui i386 cu WPRO si WPER.
4.Sa presupunem ca am apasat 2 si sa ne continuam.De vreme ce am apasat 2 DISKEM1X.BIN trimite rezultatul WPSECT.DAT inapoi la LOADER.BIN rezultand incarcarea si deschiderea sa.WPERSECT.DAT este modificat fata de BOOT.BIN adica i386 s-a inlocuit cu WPER:

00000470h: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 53 45 ; ..............SE

00000480h: 54 55 50 4C 44 52 2E 42 49 4E 42 4F 4F 54 46 49 ; TUPLDR.BINBOOTFI

00000490: 58 2E 42 49 4E 57 50 45 52 00 00 00 00 00 00 00 ; X.BINWPER....

5.Acum Pc-ul se duce la dosarul WPER,verificand SETUPREG.HIV(din Home Edition E:WXHVOLI386SETUPREG.HIV)[E: in cazul de fata este CD-ROM),SETUPLDR.BIN(I386 va fi inlocuir cu WPER in toate locurile) si TXTSETUP.HIV(Unde setupPath[""] va fi inlocuita cu "WXHVOL".
6.Cele 3 fisiere mentionate mai sus sunt corect modificate pentru a obtine rezultatele acceptate:SETUPREG.HIV ii da un id card;SETUPDLR.BIN ii soune sa incarce setul minim de drivere si fisiere(pentru stagiul DOS);TXTSETUP.SIF modificat ii spune sa copie fisierele pentru stagiul grafic din i386 sub WXHVOL(WCHVOLI386) in loc de i386 din root(i386).

7.Va rog sa notati ca noi am modificat doar cele 3 fisiere din dosarele WPER(Home Edition) si WPRO(Profesional)si nu am modificat sau ar fi trebuit sa modificam ceva din I386-sursa noastra.   Daca aveti nelamuriri postati va rog ...
                                            Tutorial creat de d3light

Modificat de darkboy (acum 16 ani)


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
d3light
Elite Member

Din: Orasul Fantomelor
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 981
acest tutorial este facut de tine?daca nu acorda si tu niste credite

Modificat de d3light (acum 16 ani)


_______________________________________
SIGNATURE UNDER CONSTRUCTION
________________________________________________
Before doing something perfect,do something perfectable!

pus acum 16 ani
   
Mail-Man
postas

Din: sicriu -> Am murit !!!!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 561
mai conteaza de cine e fazut daca nu vrea sa zica e treaba lui ...
macar mai invata lumea ceva ..


_______________________________________


Am murit nu ma contactati voi ca va contactez eu ... . Cea mai buna munca o fac offline ! ASTEA SUNT PRINTRE ULTIMILE MELE POSTURI !!!

pus acum 16 ani
   
clawmvp
Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 110

darkboy a scris:


; Creat de d3light [ ] pentru Corporated Windows XP 2in1 CD
;


pus acum 16 ani
   
d3light
Elite Member

Din: Orasul Fantomelor
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 981
mhm da...asa ziceam si eu).....de asta il intrebam numai ca vroiam sa vad daca pune si el macar niste credite.....
ps:vezi ca l-am pus eu pe forum.....
@Mail-Man:banuiesc ca acum iti dai seama de ce l-am intrebat de cine e facut?ok?
macar daca schimba si el chestia aia acolo...dar e noob rau...

Modificat de d3light (acum 16 ani)


_______________________________________
SIGNATURE UNDER CONSTRUCTION
________________________________________________
Before doing something perfect,do something perfectable!

pus acum 16 ani
   
Xorcist
Little Kevin

Din: Your HardDisk
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 58
Km lung tutorialu asta 

_______________________________________
Cine sapa groapa cuiva, Departe Ajunge.

pus acum 16 ani
   
d3light
Elite Member

Din: Orasul Fantomelor
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 981
aici am prezentat cat de scurt am putut......ma gandeam sa il iau iar cap-coada si sa il fac mai bun de inteles....

_______________________________________
SIGNATURE UNDER CONSTRUCTION
________________________________________________
Before doing something perfect,do something perfectable!

pus acum 16 ani
   
SanKaray
Senior

Din: Terra
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 108
misto tutorialu..... 

_______________________________________
Find Me !

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la